Pas op: “Babbeltrucs”

Afgelopen tijd kreeg de politie meerdere meldingen binnen van oplichters die zich aan de telefoon of deur voordoen als politieagenten. Helaas zijn vaak ouderen of kwetsbare personen het slachtoffer van deze babbeltrucs. De politie maakt zich daar zorgen over en benadrukt: “De politie vraagt nooit om waardevolle spullen, geld of bankpassen”.
Wat kunt u het beste doen:

Lees verder

Be!eef later is nu

/In september staat de Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van de 50-plussers. Dit keer met een nieuwe naam: Be!eef later is nu! Ook de KBO is van de partij met een stand. Bovendien mogen we dit jaar een aantal presentaties verzorgen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Op het centrale podium treden elke dag artiesten op, zoals Karin Bloemen, George Baker en Edsilia Rombley. Er is ook een uitgebreid programma van presentaties en workshops. Alle reden dus om Be!eef te bezoeken.

Workshop veilig fietsen

Op maandag 2 september staan Venlo en Tegelen in het teken van de fietsveiligheid. Op die dag bieden de gemeente Venlo, Doortrappen en Trendsportal een mooie fietsdag aan voor senioren, met een workshop veilig fietsen, een lunch en uiteraard een fietstocht!
Plaatsen van handeling zijn: In Venlo in de Bantuin , Pastoor Kierkelsplein 20.
In Tegelen Huis van de Wijk De Haandert, Haanderstraat 8.

Fietsen is heerlijk, gezond en ook nog eens gezellig. Logisch dus dat u zo lang mogelijk wilt blijven fietsen, ook als u een jaartje ouder wordt. Maar hoe om te gaan met drukke fietspaden? Hoe fietst u veilig op een e-bike? En hoe blijft u vitaal op de fiets? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens de interactieve Workshop Veilig Fietsen in de ochtend, verzorgd door de Fietsersbond. Na de lunch stappen we op de fiets en maken we een mooie fietstocht van zo’n 25 km samen met een fietsdocent van de Fietsersbond. Onderweg kunnen tips en ervaringen worden uitgewisseld.

Interesse? Stuur een mail: doortrappen@fietsersbond.nl Geef daarin aan waar u aan wilt deelnemen: de bijeenkomst in de ochtend, de fietstocht of beide en met hoeveel personen.