Peel en Maas schoon 2024

Het lijkt allemaal zijn gangetje te gaan: adoptanten ruimen op, er is nog weinig zwerfafval te zien en we komen niet veel in het nieuws. Toch gebeurt er achter de schermen best veel. Bij deze een update én een oproep om mee te doen aan de centrale opruimactie langs de Middenpeelweg. Het is best bijzonder dat nu ook de provincie meehelpt. Dat lukt alleen maar doordat we met zoveel (480) vrijwilligers zijn. Een adoptant zorgt dus niet alleen dat zijn/haar eigen stukje schoon blijft, maar helpt ook mee aan medewerking te krijgen van overheidsinstanties! Lees hier verder.

Thema Fietsveiligheid

Fiets Dag – veilig fietsen op 17 september

Samen met Stichting Fietsersbond en de gemeente Peel en Maas organiseren we op 17 september een dag rondom het thema Fietsveiligheid.

De Fietsersbond verzorgt in de ochtend een leerzame bijeenkomst. In deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over veilig fietsen en worden er diverse verkeerssituaties en regels besproken.

Na de lunch kan men ook nog deelnemen aan een leerzame fietstocht van ca. 25 kilometer. Onderweg kunnen tips en ervaringen worden uitgewisseld. Deelname inclusief lunch is gratis.

Graag zien we natuurlijk zoveel mogelijk senioren op de dag die met dit onderwerp aan de slag willen.

In de bijlage is een korte flyer meegestuurd. Hierin staan de tijden en locatie en hoe men zich kan aanmelden.

Samen in beweging

Vooraankondiging Wereld Alzheimer Dag en Dag van de Ouderen 2024
Dit najaar zal er veel aandacht zijn voor dementie in de gemeente Peel en Maas. Om niets missen, kunt u onderstaande data alvast in uw agenda noteren. Op 21 september vindt Wereld Alzheimer Dag plaats. Het thema is Samen in beweging. Voldoende beweging is voor iedereen belangrijk.

Bewegen zorgt voor plezier en minder stress. En bewegen is heel gezond voor het brein. Voor mensen met dementie kan bewegen helpen om geestelijke achteruitgang te vertragen. Op deze dag kunt u ‘s middags in Panningen een wandelroute volgen langs diverse initiatieven en organisaties die zich inzetten voor dementie. Het belooft een inspirerende en informatieve middag te worden.

Op 11 oktober vindt de Dag van de Ouderen plaats. Het thema van dit jaar is Meedoen met dementie. In drie lezingen wordt nader ingegaan op dementie, van praktische handvaten voor hoe ermee om te gaan tot het samen ervaren hoe muziek van positieve invloed is op mensen met dementie. Dus laat u verrassen op deze mooie, positieve middag.

Korte Beringse verhalen “zaaien, maaien en oogsten” (58)

Korte Beringse verhalen

Geven een indruk van het leven en werken in ons dorp Beringe in vroeger jaren.

  • Gebaseerd op vertellingen van Beringse ouderen.
  • Interessante krantenberichtjes uit de historie van Beringe.
  • Verhalen uit eigen jeugdjaren

Komisch, ernstig, historisch – berustend op waar gebeurde belevenissen al dan niet met enige fantasie aangedikt. Lees hier: “Zaaien, maaien en oogsten” (58).

Biljarten ’t Vossenveld Egchel

Zoals ieder jaar hebben de biljarters van KBO Beringe een uitnodiging ontvangen van camping ’t Vossenveld uit Egchel voor een avond gezellig biljarten. We gaan 15 augustus met 13 biljarters naar Egchel. Er worden deze avond 15 partijen gespeeld op drie mooie biljarts.
.
Aanvang van de wedstrijden is 19.00 uur en rond de klok van 23.30 hopen we de terugreis naar Beringe te maken. Klik hier voor meer informatie van deze biljartavond.

 

ROZENFEEST LOTTUM 2024

Van vrijdagavond 9 augustus tot en met zondag 11 augustus bruist het hart van Rozendorp Lottum ter ere van het Rozenfeest 2024! Bereid u voor op een onvergetelijk weekend gevuld met livemuziek, horeca, kinderactiviteiten en een sfeervolle braderie. In de schitterende tuinen van De Rozenhof, waar volop informatie over de roos te vinden is, staan vele extra rozen mozaïeken en zijn prachtige rozenobjecten te bewonderen. Mis dit ………………………………………………bloemrijke spektakel met volop livemuziek niet!

Jumbo “ SPEK de KAS ” 2024

De JUMBO in Panningen houdt ook dit jaar weer  de “ SPEK de KAS ” actie. Om de opbrengst voor onze club-kas  zo hoog mogelijk te krijgen hebben wij uw hulp  nodig.

In de periode 12 augustus tot en met 20 oktober krijgt u bij elke € 15 euro die u bij de JUMBO  in Panningen aan boodschappen  besteed een voucher met een waarde van € 0,15. Deze voucher kunt u gunnen aan een van de 97 verenigingen die mee doen aan de actie.

Uiteraard hopen wij dat u allemaal voor KBO Beringe kiest, en dat uw familie en vrienden dat ook gaan doen. Dus maak deze attent op de actie en vraag hen de KBO steunen.

De vouchers hebben een unieke code, die via de computer kunnen worden verzilverd. Gaat u dat digitaal niet lukken, dan kunt u de vouchers in de brievenbus stoppen, die aan de ingang van de winkel staat. De brievenbus van de KBO heeft nummer 52 en zal duidelijk worden aangegeven met het logo van de KBO Beringe.

Dus ……..het zou heel fijn zijn om vanaf 14 augustus 10 weken lang boodschappen  te doen bij de Jumbo in Panningen en alle vouchers toe te kennen aan de KBO  Beringe.

De Bibliotheek Maas en Peel

Hulp bij digitale overheid
Je DigiD aanvragen of inloggen bij de Belastingdienst. Een verkeersboete betalen. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer overheidszaken regel je online.
.
Maar hoe pak je dat aan? De bieb helpt! Kom langs bij ons Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en krijg hulp van een professional. Lees alles over het informatiepunt hier.

De vlinderherkenningskaart

Wat vliegt daar?
Blauwtjes herkennen is niet altijd even makkelijk. Is het een icarusblauwtje of toch het boomblauwtje. Een aantal vlinders zijn lastig uit elkaar te houden als ze snel rondvliegen. We hebben een handige herkenningskaart met de meest voorkomende tuinvlinders die jou perfect op weg helpt. Ideaal voor de tuinvlindertelling komend weekend! De vlinderherkenningskaart is gratis te downloaden via deze site.